Schoolkamp groep 6,7 en 8

De bovenbouwgroepen gaan aan het begin van het schooljaar drie dagen op kamp. De kinderen vertrekken op maandagochtend, op woensdagmiddag komen ze terug en de dag daarna zijn de kinderen vrij.

We kiezen ervoor om aan het begin van het schooljaar met elkaar op reis te gaan, zodat de nieuw gevormde bovenbouwgroepen intensief met elkaar kennis kunnen maken. De drie bovenbouwgroepen worden onderling een eenheid en daar beleven de kinderen het verdere schooljaar veel plezier aan. Bovendien leren alle bovenbouwleerkrachten de nieuwe zesde-groepers heel goed kennen.

Tijdens de drie dagen worden bij de vele sportieve-en speelse evenementen de groepen zorgvuldig gemixt. Naast sport-en spelactiviteiten organiseren we een excursie in de omgeving; het culturele aspect. Daaraan wordt ook, vooraf en achteraf, op school aandacht aan besteed.

Iedere bovenbouwer gaat in zijn bovenbouwloopbaan één keer naar Het Woldhuis in Apeldoorn. In Het Woldhuis (een landgoed met verbouwd landhuis) volgen de kinderen een drietal natuurdagen. We worden daarbij begeleid door medewerkers van de Stichting Veldwerk Nederland. We doen natuuronderzoek en maken een tentoonstelling. We werken in de natuur (onderhoud en beheer) en we maken ter afsluiting van de week een excursie buiten het gebied.

De andere twee schooljaren zijn Drenthe en Zeeland aan de beurt als bestemming. In Zeeland bezoeken we de Deltawerken, Neeltje Jans. In Drenthe bezoeken we musea in Assen of Roden.